Proefcursus Kleuterdans / Pré Ballet (4+ jaar)

Speciaal voor alle kleuters die gek zijn op dansen en bewegen: grijp je kans en meld jouw peuter aan voor deze 6-weekse proefcursus  Kleuterdans / Pré Ballet!

Jouw kleuter krijgt de kans om de danslessen 6 weken lang geheel vrijblijvend uit te proberen. De lessen vinden buiten plaats op het overdekte terras bij Parkvilla. Indien de coronamaatregelen voor kinderactiviteiten in mei zijn opgeheven, dan verkassen we naar de dansstudio binnen. 

De cursus Kleuterdans 4+ / Pré ballet is voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar.

In de lessen kleuterdans wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de bewegingen van het klassieke ballet, maar de nadruk ligt vooral op het plezier in dansen en bewegen. Er komen verschillende oefeningen en spelletjes aanbod waarbij er genoeg ruimte is om te improviseren en  bewegingen te exploreren, zo creëer je eigenheid in de dans. 

Kleuterdans sluit bij de belevingswereld van het kind. We springen als een kikker, stampen als een olifant, trippelen als een muis, spelen met langzaam en snel. Spelenderwijs werken we aan muzikaliteit, lichaamsbesef, motoriek, coördinatie, maar ook aan samenwerken.