Fotowandelingen op zaterdagochtend

Fotowandelingen door de stad - 2021

1. Hectiek en techniek – stedelijke activiteiten
2. Langs industrie en architectuur - urban explore 
3. Tussen Plein en Rijn

Vanaf eind mei tot eind juni 2021 kun je onder leiding van fotografiedocent Jan van Rijn een 3 tal fotowandelingen op de zaterdagochtend maken. Door de keuze van het parcours zul je zeer diverse onderwerpen tegen komen.

Je kunt afhankelijk van je persoonlijke voorkeur daaruit kiezen welke je in beeld wilt brengen. Jan van Rijn zal je daar waar nodig technisch ondersteunen en ook wijzen op mogelijkheden waar je misschien niet bij stil had gestaan.

Door de keuze van de locaties is er een mix tussen straatfotografie, architectuurfotografie en urbex mogelijk, dus als het een je niet zo ligt dan kun je je richten op een ander onderwerp.

Na de 3 wandelingen zal de laatste ochtend van deze korte fotocursus bestaan uit het uitgebreid bespreken van de resultaten en kan er gekeken worden hoe ieder op zijn eigen wijze en met eigen stijl het in beeld heeft gebracht. De laatste bijeenkomst vindt bij Parkvilla plaats.

Deze cursus bestaat uit 3 wandelingen en 1 nabespreekochtend, waarbij alle coronamaatregelen in acht worden genomen. 

Data: 29/5, 5/6, 12/6 en 26/6 (nabespreken)
Tijd: 10.00 - 12.30 uur

Het is aan te raden goede schoenen te dragen, iets te drinken mee te nemen en je kleding af te stemmen op de te verwachten weersomstandigheden. Als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er niet in de open lucht gefotografeerd kan worden zal er gekozen worden voor overdekte locaties in het gebied.

Programma (wijzigingen zijn mogelijk)

1. Hectiek en techniek – stedelijke activiteiten

Deze wandeling voert ons door het centrum van de stad. Via Park Rijnstroom en de Swaenswijkbrug lopen we naar het NS station met de daarbij behorende bedrijvigheid. Vervolgens komen via Paradijslaan en de Bonifaciuskerk langs het stadhuis, de parkeergarage en het winkelgebied aan de hoge zijde.

We vervolgen onze weg via de Julianastraat terug naar Parkvilla.

2. Langs industrie en architectuur - urban explore

De wandeling brengt je eerst langs industriële objecten en de ambachtelijke ondernemingen van “De Werf” op het voormalige Biesterveld terrein. Daarna langs de voor pleziervaart opengestelde Rijnhaven. Dan steken we over naar het terrein van de Baronie en vervolgen we onze weg door het winkelgebied en zwaaien af naar de woonwijk en lopen via het heempad weer terug naar de bedrijvigheid van de Foreestlaan om te eindigen bij de Baronie.

3. Tussen Plein en Rijn

Deze wandeling voert ons weer door het centrum van de stad en is gericht op straatfotografie: de panden en de passanten. Via Park Rijnstroom lopen we door de Raadhuisstraat en de Van Mandersloostraat naar het Thorbeckeplein. Onderweg zullen de karakteristieke pandjes en de winkelende mensen en de markt een bont en levendig onderwerp zijn.

We steken door naar de woonwijk rond de Vondelstraat waarbij de typische vooroorlogse woningbouw als onderwerp zal fungeren. Na een modern doorsteekje via de Offringalaan komen we weer bij Parkvilla.