Edelsmeden

Maak je eigen sieraad van zilver of goud.

Als beginnend edelsmid leer je te werken met verschillende metalen, waaronder voornamelijk zilver. Maar ook niet edelmetalen zullen worden verwerkt. Omdat edelsmeden een kunstambacht is, kun je je bekwamen in de verschillende technieken zoals, zagen en vijlen, maar ook smeden en polijsten. Je maakt kennis met de oervorm van creëren en dat is smelten en gieten. Je kunstwerk verfraaien door het te polijsten zal je veel voldoening geven.

Ook als je al ervaring hebt in het ontwerpen van sieraden is dit voor jou een uitgelezen kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Of je nu meer ambachtelijk handvaardig bent dan creatief, het maakt niet uit. Je wordt uitgedaagd om kleine sieraden of grotere objecten te maken. Omdat beginners en gevorderden bij elkaar zitten wordt de creativiteit onderling gestimuleerd. Door de persoonlijke aandacht van de docent kan een ieder op zijn eigen niveau aan de slag. Je krijgt de gelegenheid om je eigen sieraden te ontwerpen. Een sieraad door jou gemaakt met jouw eigen uitstraling. Wat te denken van een mooie ring of een kettinghanger?

In principe mag iedereen zijn eigen werkstuk bedenken, maar er zijn ook voorbeelden aanwezig om je op een idee te brengen.

De cursus is inclusief gebruik van gereedschappen in de les en exclusief de materialen die je gaat gebruiken.

Wegens de lockdown is deze cursus niet gestart op de ingeplande startdatum in januari. Zodra Parkvilla haar deuren weer mag openen gaat deze cursus van start. Je kan je nog aanmelden voor deze cursus door te klikken op de knop instromen, we houden je dan op de hoogte van de nieuwe startdatum.

In overleg met docent en cursisten kan besloten worden de cursus in te korten. In dit geval wordt de cursusprijs naar rato aangepast.