Introductiecursus Tekenen & Schilderen

Een cursus waarin diverse teken- en schildertechnieken aan bod komen, voor beginners maar ook voor diegene die na lange tijd niks gedaan te hebben de grondbeginselen van het tekenen en schilderen weer onder de knie wil krijgen (beginners+).

In de cursus komen de volgende technieken aan bod: houtskool, inkt, aquarel en acrylverf. Tevens biedt de docent u de mogelijkheid om met olieverf te leren schilderen. Naast dat de docent zorgt voor opdrachten en beeldmateriaal, zal u ook aan eigen tekeningen en schilderijen kunnen werken waarvan uzelf het onderwerp en techniek bepaalt. U wordt hierin persoonlijk begeleid door de docent.

Gewerkt wordt vanuit de waarneming (stilleven, model, natuur) maar ook vanuit fantasie en afbeeldingen. Tijdens de cursus behandelen we compositie, hoofdvorm, restvorm, perspectief, licht, schaduw, sfeer, stofuitdrukking, kleurenleer, kleuren mengen en kunstbeschouwing. Aan het eind van de les is er een eindbespreking waar alle werkstukken worden besproken.
Neem voor de eerste les houtskool en kneedgum mee, de docent zal u tijdens deze les vertellen welke overige materialen u voor de cursus nodig zal hebben.

De cursus bestaat uit 2 x15 lessen en is geschikt voor beginners en beginners+.

Colette Curfs

Colette Curfs studeerde Tekenen en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding te Delft en vervolgens Schilderen en Grafische technieken aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Colette werkt in een groot atelier op het Wilhemina Gasthuis terrein te Amsterdam. Ze is als docent verbonden aan Parkvilla en aan het Culturele Centrum van de VU te Amsterdam. Werk van haar
is te zien op www.artxs.nl/colette.htm.

Wegens de lockdown is deze cursus niet gestart op de ingeplande startdatum in januari. Zodra Parkvilla haar deuren weer mag openen gaat deze cursus van start. Je kan je nog aanmelden voor deze cursus door te klikken op de knop instromen, we houden je dan op de hoogte van de nieuwe startdatum.

In overleg met docent en cursisten kan besloten worden de cursus in te korten. In dit geval wordt de cursusprijs naar rato aangepast.