Masterclass Modern Schilderen

Deze cursus begint waar de meeste cursussen eindigen, heb je behoefte om verder te komen met je werk dan de klassieke gang van zaken, dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou. Modern schilderen is zeker niet altijd abstract. Het kan wel maar het kan ook figuratief schilderen zijn. Het gaat er vooral om dat je een eigen draai geeft aan je werk, een persoonlijk handschrift ontwikkeld, je eigen kleurkeuzes maakt en een eigen sfeer kan oproepen in je werk.
 
Doordat je intensief en individueel begeleid wordt door de zeer ervaren docent en kunstenaar, zul je je eigen handschrift, en technische vaardigheden snel ontwikkelen. Opdrachten van de docent zijn een houvast en een inspiratie om te starten met een kunstwerk, je krijgt
van de docent persoonlijke aanwijzingen, en er is altijd veel ruimte om aan eigen thema’s te werken, durf te experimenteren en vrij te werken en je zal vanuit de klassieke traditie naar de moderne schilderkunst stappen.

Kunstgeschiedenis, boeken, artikelen en actuele tentoonstellingen zullen een grote inspiratiebron zijn in deze cursus, en de bodem voor jouw eigen moderne vertalingen van de werkelijkheid en van je verbeelding. Alle materialen kunnen in deze cursus gebruikt worden.
 
Elke les eindigt met een nabespreking waarbij alle werkstukken besproken worden, zo leer je kijken naar je eigen werk en naar dat van anderen, heel inspirerend en je weet meteen hoe je weer verder moet!
 
Over Colette Curfs
De docent is opgeleid tot beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld academie te Amsterdam,en tot docent aan de lerarenopleiding in Delft. Zij geeft diverse cursussen bij Parkvilla, en geeft les aan studenten van de VU in Amsterdam. Zij exposeert sinds 1988 solotentoonstellingen bij
galerie Art Singel 100 te Amsterdam, info: www.artxs.nl/colette.htm.
 

Wegens de lockdown is deze cursus niet gestart op de ingeplande startdatum in januari. Zodra Parkvilla haar deuren weer mag openen gaat deze cursus van start. Je kan je nog aanmelden voor deze cursus door te klikken op de knop instromen, we houden je dan op de hoogte van de nieuwe startdatum.

In overleg met docent en cursisten kan besloten worden de cursus in te korten. In dit geval wordt de cursusprijs naar rato aangepast.