Tekenen & Schilderen

Zin om te tekenen en schilderen in het nieuwe jaar ? Dit is je cursus.

In 15 lessen leer je samen met andere beginnende cursisten de beginselen van het tekenen en schilderen. Deze cursus is prima geschikt voor echte beginners, maar ook voor diegenen die weinig of al lang niet meer getekend of geschilderd hebben. In dit traject krijg je 15 lessen.

De eerste lessen wordt er in zwart/wit materiaal gewerkt met potlood, inkt, houtskool en papier. De lessen wisselen elkaar af in exacte oefeningen en vrije lessen en opdrachten. In de exacte lessen leren we vooral kijken en tekenen. (perspectief, schaduwen, compositie). De vrije lessen worden gegeven om de eigen inspiratie en beeldenstroom op gang te laten komen. De inhoud van het werk krijgt dan even veel aandacht als de vorm.

In de lessen, die daar weer op volgen, wordt er gewerkt in acrylverf. De docent stimuleert je in het experiment met beeldvorming. Ook jouw onderzoek naar welk materiaal het beste bij jou past. Het ontwikkelen van je intuïtie en creativiteit is in deze cursus belangrijker dan het eindproduct.

Via het schilderen van stillevens en vrije opdrachten  wordt er een basis gelegd voor een persoonlijke schilderwijze.

 

Wegens de lockdown is deze cursus niet gestart op de ingeplande startdatum in januari. Zodra Parkvilla haar deuren weer mag openen gaat deze cursus van start. Je kan je nog aanmelden voor deze cursus door te klikken op de knop instromen, we houden je dan op de hoogte van de nieuwe startdatum.

In overleg met docent en cursisten kan besloten worden de cursus in te korten. In dit geval wordt de cursusprijs naar rato aangepast.