Botanisch Tekenen

Een botanisch tekenaar kijkt héél goed naar planten en bloemen en tekent die nauwkeurig na. Met alle details in de exacte afmetingen en kleuren. Die kunst was vroeger cruciaal voor het wetenschappelijk vastleggen van planten. En het was avontuurlijk. 

In deze cursus leert u met geduld en precisie te kijken en te tekenen. In 12 lessen tekent u stap voor stap een bloem of vrucht en gaat daarbij te werk als een echt botanisch tekenaar. We gaan werken met verschillende tekenmaterialen zoals potlood, krijt en pastel maar ook aquarelverf om zo te komen tot een botanische tekening en een echte verzameling aan te leggen voor een eigen herbarium.

Deze cursus wordt gegeven door Annemarie van Hooff.

Wegens de lockdown is deze cursus niet gestart op de ingeplande startdatum in januari. Zodra Parkvilla haar deuren weer mag openen gaat deze cursus van start. Je kan je nog aanmelden voor deze cursus door te klikken op de knop instromen, we houden je dan op de hoogte van de nieuwe startdatum.

In overleg met docent en cursisten kan besloten worden de cursus in te korten. In dit geval wordt de cursusprijs naar rato aangepast.