Buiten Tekenen en Schilderen

Buiten tekenen en schilderen met vrijheid in je kleurgebruik en vereenvoudiging van vorm om tot een expressiever beeld te komen. Dát is wat je in deze workshop onder begeleiding van Angenelle Thijssen gaat doen.
 
In het Rijnstroompark kiezen we een mooie plek om “en plein air” te schilderen/tekenen.
We gaan aan de slag met de thema’s natuur, water en architectuur. Dit is een heerlijke kans om lekker te proeven van expressief werken. Deze workshop is voor beginners en gevorderden.
 
Je hebt om buiten te schilderen een eigen campingstoeltje of krukje nodig, eventueel een veldezeltje, maar je knieën zijn ook een goede steun. Je papier moet op een houten plaatje (tekenbord) vastgezet met clips of tape, zodat het niet door de wind wordt meegenomen of opkrult. Je kunt ook op een doekje schilderen. Zorg altijd voor een grote vuilniszak die je bij regen direct over je spulletjes kunt schuiven. Twee (jam)potjes voor spoelwater en een doek om te poetsen (waait niet zomaar weg)
 
Denk bij heel mooi weer ook aan een zonnehoed, zonnebril en zonnebrand
 
Materiaallijstje:
Houten tekenbord, schetspapier, potloden, gum, verf en penselen of pastelkrijt. Doekje of acrylpapier, in geval van pastel natuurlijk pastelpapier. Tape, waterpotjes, poetsdoek.
plastic vuilniszak(ken), stoeltje eventueel veldezeltje.