Serious Music Alphen · RanestRane en Profuna Ocean

Genre

Muziek

Datum

10.03.2017

Vrijdag · 20.30u

Serious Music Alphen

RanestRane en Profuna Ocean

Op 10 maart progrock met RanestRane (Italie)en in het voorprogramma Profuna Ocean (Nederland).

RanestRane
De Italiaanse rockband RanestRane, die sinds 1998 bestaat, is vooral bekend vanwege zijn live-optredens waarin de eigen muziek en teksten worden samengevoegd met fragmenten van beelden uit films. Door de vocalen af te wisselen met de originele dialogen uit de film ontstaat een soort rock opera die een extra dimensie aan het originele script geeft. In 2017 verscheen het debuutalbum ‘Nosferatu’, geïnspireerd op de cultfilm ‘Nosferatu the Vampyre’ van W. Herzog. In 2011 kwam het 2e album uit, waarvoor de film The Shining van Stanley Kubrick de basis vormde. Daarna ging de band aan het werk met de filmklasieker ‘Space Odyssey’.
In september 2013 verscheen het 1e deel, getiteld ‘Monolith’ waarop Steve Rothery en Steve Hogarth, zanger en gitarist van de band Marillion, meespelen. RanestRane was (daarom) speciale gast tijdens het Marillion weekend in Nederland in maart 2015. Later dat jaar speelde de band in Rome met Hogart waarbij akoestische versies van zijn werk en Marillion werden vertolkt. Het 2e deel van de Space Odessey ‘H.A.L. is released in november 2015. Ook op dit album verleende Steve Rothary weer zijn medewerking Het bijzonder cinematografisch project geworden met fraaie composities die tot een logisch geheel zijn gesmeed Progwereld noemt het ‘een klassieke Italiaanse schoonheid’ en ‘het beste werk van de band’ tot nu toe. Met dit album deed de band een Europese tour waarbij ook Nederland werd bezocht. Het 3 deel van de Odeyssey trilogie, met als titel ‘Starchild’, wordt binnenkort verwacht. De filmische muziek en de filmprojecties van de band lenen zich uitstekend voor het theater. We zien daarom nu al uit naar deze ‘symfilmische’ rockavond in het sfeervolle theater van Parkvilla.

Profuna Ocean
In het voorprogramma speelt de Nederlandse band Profuna Ocean, die in 2016 hun 2e album ‘In vacuum’ album uitbracht. Progwereld is lovend: een sferische, melodische progressieve rockband , die op tijden ingetogen, rustig en emotioneel overkomt en dan weer stevig uit de hoek komt met heftige overgangen, complexe structuren en symfonische composities’. De band speelde al eerder bij Serious Music in 2013, maar wil Alphen nu graag laten kennismaken met hun nieuwe werk. Samen met RanestRane een prachtige avond met mooie gevarieerde symfonische/progressieve rock.

Prijzen en kaartverkoop
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie. Kaartverkoop via Serious Music Alphen

 

Serious Music Alphen · RanestRane en Profuna Ocean