Kunstreis Schotland Kunstreis Schotland Kunstreis Schotland Kunstreis Schotland

Kunstreis Schotland

Parkvilla 4-daagse kunstreis Schotland 21 tot 24 september 2017

Het gonsde al rond. Dit jaar gaan we met de meerdaagse Parkexcursie naar Glasgow en Edinburgh in Schotland. Deze kunstreis is dit keer een samenwerking tussen Parkvilla en Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda.

Kosten
Arrangementprijs in Ibis Glasgow City Centre Hotel *** bedraagt € 455,- p.p. op basis van een 2- persoonskamer.

Inbegrepen:
- heen- en terugvlucht naar Glasgow
- luchthavenbelasting
- transfers van en naar de luchthaven
- 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
- busreis tussen Glasgow - Edinburgh vv.
- calamiteitenfonds

Niet inbegrepen:
- reis- en annuleringsverzekering
- entreegelden voor de diverse musea en reiskosten ter plaatse
- lunch en dinerkosten, drankjes en andere persoonlijke uitgaven
- 1 persoonskamer toeslag € 100,-  (let op: er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar. Probeer dus een kamer te delen)

Vluchtschema KLM:
KL1471 21 september Amsterdam - Glasgow 08.00 - 08.30 uur
Transfer Airport GLA - Hotel IBIS: 09.00 - 09:30 uur
KL1478 24 september Glasgow - Amsterdam 16.55 – 19.30 uur


De reis wordt verzorgd door Fox Travel B.V. uit Hoofddorp (aangesloten ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds).

Klik hier voor het aanmeldingsformulierDagprogramma

Dag 1 Amsterdam - Glasgow
We vertrekken in de ochtend om 8.00 uur vanaf Schiphol en zijn in verband met het tijdsverschil al om 8.30 in Glasgow. Daar worden we naar het hotel gebracht. Nadat we de bagage hebben afgeleverd (inchecken kan pas vanaf 1500), starten we waarschijnlijk met een gezamenlijk bezoek aan onze eerste culturele bestemming. Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt. Glasgow is een prachtige stad, gelegen aan de Clyde. Glasgow is een interesaante mix van klassiek en modern. Door de ligging van het hotel ben je snel in het bruisende centrum.

Dag 2 Glasgow
Uitgebreid ontbijt in het hotel.
Gezamenlijk bezoek musea met aanvullende tips en mogelijkheden kunt u terugvinden in het programmaboekje van Parkvilla. Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Dag 3 Edinburgh
Uitgebreid ontbijt in het hotel.
Vandaag brengen we een bezoek aan Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Door zijn historische centrum wordt Edinburgh ook wel het ‘Athene van het noorden’ genoemd. De stad telt zeker zo’n 4500 monumentale panden, waaronder een aantal kastelen. De National Gallerie of Scotland bavat de mooiste kunstschatten van Schotland. Het museum bestaat uit drie onderling verbonden gebouwen. De collecties lopen uiteen van de renaissance tot het einde van de 19e eeuw. Werken van meesters als van Gogh, Monet, El Greco en Velázguez passeren de revue.

Dag 4 Glasgow - Amsterdam
Uitgebreid ontbijt in het hotel. Na het ontbijt checken we uit; de bagage geven we af bij de lounge, zodat je nog kunt genieten van Glasgow. Deze ochtend staat er nog een gezamenlijk bezoek aan een museum gepland of je bezoekt nog een van de vele bezienswaardigheden op eigen gelegenheid. In de middag melden we ons weer in de lobby van het hotel. Vervolgens is de transfer per bus van het hotel naar de luchthaven van Glasgow.
In het begin van de avond arriveren we op Schiphol.