Doelstelling

Parkvilla draagt bij aan een aantrekkelijke basisvoorziening
Parkvilla zet in op een prettige leefomgeving voor alle Alphenaren met aantrekkelijke culturele basisvoorzieningen op plekken waar iedereen welkom is. Een omgeving waar altijd wat te doen is en waar inwoners op een aantrekkelijke manier het gereedschap krijgen om zich verder te ontwikkelen en hun vaardigheden en competenties te vergroten. Waar er wordt geïnformeerd en geïnspireerd om actief te blijven, om te genieten van kunst en cultuur, om anderen te ontmoeten en om zo aan het eigen netwerk te blijven bouwen. Afgezien van het feit dat het gewoon leuk, plezierig en interessant is om je onder te dompelen in cultuur, kan het je ook veel brengen. Want wie altijd (bij)leert en gebruik maakt van zijn talenten, kan blijven meedoen in de steeds sneller en complexer wordende samenleving. Dit doen we met een prachtig aanbod voor iedereen op het gebied van cursussen, filmhuis en theater, maar ook in het onderwijs en met een festival zoals Parkkunst.

Doelstelling & Plannen 2016 - 2018
Parkvilla zoekt naar een optimale synergie tussen het cursusaanbod, filmhuis, theater en foyer. We gaan ons nog meer richten op het aanbieden van extra belevingen in de vorm van themaweekenden, combinaties van introductielezingen bij films en speciale activiteiten in onze foyer en gebouw. Zo blijven wij zoeken naar nieuw publiek en zetten we ons in om ons huidige publiek aan ons te binden.

Participeren en meedoen is voor ons vanzelfsprekend. Wij denken niet in drempels en moeilijkheden, maar in verbinden en passie. Dit resulteert in bereik van bijna 70.000 mensen per jaar die wij in contact brengen met kunst en cultuur, een relatief hoge eigen inkomstenbron van 80 procent en een relatief lage subsidiebijdrage van 20 procent. Parkvilla werkt samen met het bedrijfsleven, de scholen, de gemeente en alle Alphenaren, inclusief de inwoners van Zwammerdam, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Benthuizen.

Het overgrote deel van onze cursisten, bezoekers en gebruikers weet hoeveel plezier ze kunnen hebben van kunst en cultuur. Dit deel van de Alphenaren weet ons prima te vinden. Daarnaast zal Parkvilla zich de komende drie jaar extra inzetten om ook de mensen te bereiken die niet automatisch in aanraking komen met kunst en cultuur. Dit doen we samen met onze partners van BOOST.
Voor iedereen is het van groot belang om talenten en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Wie ontdekt dat hij talenten heeft, zijn talenten ontwikkelt en deze ook leert te gebruiken, krijgt een springplank om het leven meer in eigen hand te nemen en bij te dragen aan de samenleving. Door te focussen op de ontwikkeling van talenten neemt de zelfredzaamheid toe. Bovendien zijn goed ontwikkelde mensen ook in staat een voorbeeld te geven aan de jeugd.


Belangrijke kernwaarden zijn plezier, passie en professionaliteit; open en uitdagend. 

Beleidsplan 2016-2018 (klik hier voor het document)