Voorstellingen deze maand · Neruda

Regie

Pablo Larraín

Lengte

107 min

Land

Chili, Spanje

Jaar

2016

Taal

Spaans

Recensie

Cinemagazine

Kijkwijzer

vanaf 12 jaar geweld grove taal

Neruda

Santiago, 1948: Politie-inspecteur Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal) opent in opdracht van president Videla de jacht op dichter Pablo Neruda, die kritiek heeft geuit op het rechtse regime.

Neruda probeert met zijn vrouw Delia del Carril het land te ontvluchten, maar wordt gedwongen onder te duiken. Voor Neruda biedt de vervolging heroïsche mogelijkheden, een kans om tegelijk een vrijheidssymbool én een literaire legende te worden. Hij daagt de ambitieuze Peluchonneau uit en laat aanwijzingen achter om hun kat-en-muis-spelletje gevaarlijker en intiemer te maken.

Pablo Larraín, bekend van geëngageerde films als ‘No’ en ‘El club’, stijgt met ‘Neruda’ uit boven het genre van de standaard biopic. Hij gebruikt elementen uit de film noir en de western in deze tragikomische en bij vlagen surreële film over Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Met prachtig uitgelichte scènes wordt de kijker ingevoerd in de geschiedenis van Chili.
Op 3 en 4 april wordt de voorstelling voorafgegaan door een korte inleiding.

Film & Food
Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand: Film & Food, de perfecte combinatie. Geniet om 16.00 uur van een hilarische, dramatische, spannende maar altijd mooie arthouse film. Daarna kun je in de foyer terecht voor een aperitief moment. Gezellig even nakletsen onder het genot van een aantal kleine gerechtjes (geen volledige maaltijd. Drankjes bestel je aan de bar. Film & Food ticket incl. film en hapjes = € 12,50

VPRO Cinema **** 'Episch, poëtisch en romantisch tegelijk'
de Volkskrant **** Neruda is geen eenzijdige biografische afrekening. Regisseur Pablo Larraín kiest bewust voor dubbelzinnigheid in zijn sterke filmbiografie.'Biografische afrekening'
NRC **** 'Kernjaar van Neruda's mythe' €
The Guardian **** 'Onconventioneel drama'


 

31.03.2017 · vrijdag, 16.00u koop online  
03.04.2017 · maandag, 20.00u koop online reserveren
04.04.2017 · dinsdag, 20.00u koop online reserveren
Voorstellingen deze maand · Neruda