Voorstellingen deze maand · Paterson

Regie

Jim Jarmusch

Lengte

115 min

Land

Verenigde Staten

Jaar

2016

Recensie

Cinemagazine

Kijkwijzer

vanaf 6 jaar angst grove taal

Paterson

Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. Het is een rustig, bijna idyllisch stadje waar iedereen een niet al te groots leven leidt. Dat geldt ook voor het jonge paar, dat ’s morgens op steevast dezelfde tijd wakker wordt. Ze knuffelen en keuvelen even, filosoferen wat over het krijgen van een tweeling, waarna Paterson zich opmaakt voor zijn dagelijkse rit als buschauffeur. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje.

Laura’s wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren. Paterson ziet het goedmoedig aan en probeert mee te gaan in haar ambities, terwijl Laura hem stimuleert om meer te doen met zijn gedichten. Als hij daar uiteindelijk in toestemt, gooit de jaloerse Marvin roet in het eten.

Adam Driver (While We're Young, Girls) en Golshifteh Farahani (About Elly, Body of Lies) spelen de hoofdrollen in Paterson van Jim Jarmusch (Broken Flowers, Stranger than Paradise). De film observeert de triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven, en de poëzie in de kleinste details.

De Morgen**** Uniek door de herhaling. De humor zit hem in de toon, in de herhaling, in de zuinigheid.
De Mening (BE) ***** Onze feelgood ontdekking van 2016? Paterson, zonder enige twijfel.


 

27.03.2017 · morgen, 20.30u koop online reserveren
28.03.2017 · dinsdag, 20.30u koop online reserveren
Voorstellingen deze maand · Paterson